Excel helyett Jedox: kapcsolj magasabb fokozatba

Az Excel a legtöbb vállalatnál egy alap bástya, amit szinte mindegyik részleg használ. A modern korban azonban az offline Excel helyett érdemes egy dinamikusabb, széleskörűbb megoldást bevezetni. Ilyen például a Jedox, ami könnyedén integrálható az Excel táblákra építő szervezetekbe is. A felhalmozott tudás így nem vész el, csak más platformon teljesedik ki.

Excel helyett egy hatékony megoldás

Az Excel táblázatok előnyeit hosszasan lehetne sorolni, hiszen rendszert visznek a cég működésébe és javítják az átláthatóságot. Érdemes azonban észrevenni, hogy az Excelnek vannak korlátai, a szoftver által kínált megoldások nem alkalmazhatók minden körülmények között.

A megszokott Excel táblázatok hatalmas hátránya, hogy nem támogatja a kollégák együttműködését. Ez arra vezethető vissza, hogy a táblázatok offline érhetők el, vagyis a verziók követése meglehetősen nehézkes.

A Jedox magasabb szintre emeli az Excel által nyújtott előnyöket, miközben a meglévő tudásra épít. Ez azért lényeges, mivel az Excelben az alap feladatok könnyedén elvégezhetők, ha azonban valaki elemzés céljára szeretné használni és elmélyed a képletek világában, akkor igen komoly tudással kell felvérteznie magát. A Jedoxnak köszönhetően úgy lehet magasabb szintre lépni, hogy közben nem kell a tanulást a nulláról kezdeni. A felhasználók a megszokott felületen dolgozhatnak, ennek köszönhetően a szoftver integrálása, a betanulás nem igényel sok időt és energiát.

Használatával egy olyan platform jöhet létre, ami akár a nagyvállalatok számára is kecsegtet előnyökkel. Segítségével egyszerűvé válik az Excel fájlok és a különféle adatbázisok összekapcsolása, az adatforrások csatlakoztatása. A szoftver lehetőséget kínál az intelligens üzleti megoldások bevezetésére, ennek köszönhetően az adatok irányítása, a workflow és a jóváhagyások könnyebben elvégezhetők. Az felhasználói felület számos olyan funkciót kínál, amik a hatékonyságot növelik, ilyen például az önkiszolgáló tervezés, elemzés és jelentéskészítés.

Jedox előnyei

A Jedox számos előnnyel bír, melyek messze meghaladják az egyszerű Excel táblás munkát. Nézzük a legfontosabbakat!

A meglévő tudást használja

A Jedox használatával tehát nem kell bezárni az Excel táblák világának kapuját, sokkal inkább arról van szó, hogy a meglévő tudást hatékonyabban lehet hasznosítani. Köszönhetően annak, hogy a felhasználói felület alkalmazását nem kell a nulláról megtanulni, a szoftver cégen belüli elfogadtatása is sokkal egyszerűbb lesz.

Adatintegráció gombnyomásra

Az adatok integrálása kulcsfontosságú az elemzések elvégzéséhez. A kézi adatbevitel rengeteg időt és energiát emészt fel, a Jedox használatával azonban az adatforrások egy kattintással integrálhatók. Lényeges, hogy a szoftver a nagyobb adatmennyiségekkel is könnyedén megbirkózik!

Több platformos működés

Legyen szó az Excel felületéről, webes vagy mobil platformról, a Jedox mindegyikhez kínál kézenfekvő megoldást.

Sablonok a hatékonyságért

A Jedox rendszerében különféle sablonok közül is lehet választani, ami jelentősen meggyorsíthatja a munkát és nagy segítség lehet a kezdeti fázisban. Ha például szeretnénk egy jelentést vagy egy workflow-t készíteni, akkor alkalmazhatunk előre elkészített modelleket is. Ezeket a Marketplace tartalmazza, innen lehet kiválasztani azt, amire szükség van. Ezután nincs más dolgunk, mint az adott helyzet alapján konfigurálni, testre szabni a kész modelleket.

Jedox mobilon is

A Jedox Mobile App iOS-ra és Androidra is elérhető. Az app azonnali hozzáférést biztosít a céges dashboardokhoz, adatokhoz és jelentésekhez is. Ez hatalmas előny, különösen annak tükrében, hogy a távoli munkavégzés egyre inkább teret nyer. Jól jöhet, ha akár tabletről vagy okostelefonról is elérhetők a szükséges adatok és információk.

Az Excel a Microsoft Office irodai programcsomag része, amit a legtöbb irodai dolgozó ismer és legalább alapszinten használ is. A Jedox egy alternatív eszköz, aminek segítségével magasabb szintre emelhetők a vállalati folyamatok, például a költségvetés tervezés és költségvetés készítés. A hagyományos Excel helyett egy olyan megoldást kínál, ami rugalmas, könnyen integrálható, de mégis a meglévő tudást veszi alapul.

A Bixpert az üzleti intelligencia megoldásainak éllovasa. Termékkínálatunkban olyan szoftverek szerepelnek, amelyek jelentősen hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez. A MicroStrategy, a Visual Crossing, az Exasol és a Jedox használatával XXI. századi szoftveres környezet hozható létre és soha nem látott mértékű tudatosság érhető el.

Kattints, és tudj meg többet a Bixpertről és az általunk kínált szoftverekről!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?