A költségvetés készítés új dimenziója

Egy vállalat életében az egyik legfontosabb dokumentum a költségvetés. Ez az, ami rendszert ad a működésnek, aminek segítségével nyomon lehet követni és kordában tartani a befolyt összegeket és legfőképpen azt, hogy mi mindenre kell költeni. A költségvetés készítés révén biztosítható az egyensúly, elkerülhető a túlköltekezés, nem mellesleg pedig, hamar fényt derít arra, ha valami nem jól működik vagy nem úgy, ahogy kellene. Hogy támogatja a költségvetés összeállítását a Jedox? Ennek jártunk utána!

A költségvetés készítés a pénzügyi stabilitás titka

A költségvetés elkészítése egy cégnél a hatékony működés alapfeltétele. Persze, van aki azt gondolja, főleg a kisebb cégek vezetői, hogy kézben tudják tartani a pénzügyeket, valójában azonban ez általában egy ponton mindig bedől. Egyszerűen össze kell állnia a nagy képnek, hogy mi az, ami bejön és mi az, ami kimegy. Így könnyedén eldönthető, hogy egy-egy új fejlesztés belefér-e a kertbe.

A pénzügyi időbeli térkép elkészítésével tisztán láthatóvá válik a jelenlegi és a jövőbeni pénzügyi helyzet, és az is, ha egy-egy projekt megvalósításához átcsoportosításra van szükség. A stratégiai gondolkodással és a pénzmozgás követésével megelőzhető az adósságok felhalmozása, illetve lehetővé válik a kiadások priorizálása is.

Mi az a Jedox?

A Jedox a vállalati teljesítménymenedzsmentet és az üzleti intelligenciát egyesíti egyetlen integrált EPM platformon. A szoftver lényege, hogy a cégen belül működő osztályok ugyanarra az adatmodellre épülő és ugyanolyan üzleti logikát követő riportokat és terveket tudnak készíteni, így azok könnyedén integrálhatók, összevethetők köszönhetően a „közös nevezőnek”.
 
A Jedox segítségével lehetővé válik az önkiszolgáló költségvetés készítés, a tervezéshez és az előrejelzéshez pedig intuitív elemzéseket és üzleti intelligencia dashboardokat lehet felhasználni.
 
Az intelligens megoldás segítségével az Excel táblázatokban rejlő kockázatok minimalizálhatók. Azok ugyanis csatlakoztathatók a Jedox rendszeréhez, ezáltal kifinomult adatfelügyelet, munkafolyamatok és auditok rendelhetők hozzájuk. Ami igazán nagy segítség, hogy túlmutat a rendszer az Excel táblázatok világán, mégis azok ismereteire épít. Ennek köszönhetően könnyedén beletanulhat bárki a Jedox használatába.

Előnyök a költségvetés készítés szempontjából

A költségvetés készítés egy roppant érzékeny pont a tervezésben. Mivel a Jedox egyik legnagyobb erőssége a rugalmasság, így könnyedén lehet reagálni a változásokra, legyen az a szervezeten belül vagy azon kívül.

Köszönhetően a nagyfokú integrációs lehetőségnek, könnyedén lehet csatlakozni a különféle adatforrásokhoz, amelyek a felhőbe vagy a gépen érhetők el. Az Excelben szocializálódott és attól nehezen elszakadó felhasználók számára jó hír, hogy a szoftver futhat a már megszokott Excel környezetben, de akár a webes és mobil app alkalmazásával is.

A valós idejű számítások iránti igény egyre inkább növekszik, mivel minden cég szeretne a lehető leghamarabb hozzájutni az üzleti döntések alapjául szolgáló adatokhoz. A Jedox ezt a legfrissebb memória-alapú számítási technológiával és a GPU-val éri el.

A pénzügyek, a státusz és a tervek, vagyis a költségvetés érzékeny adatok, amiket a cég szeretne a lehető legnagyobb mértékben védeni. A granuláris adatfelügyelet célja, hogy a hozzáférési jogosultságok egyszerű és szakszerű kezelésével lekerülhető legyen a szivárogtatás, az adatlopás. Ezek a jogosultságok egészen pontosan, akár cella-szinten is kioszthatók.

Az üzleti intelligenciára építő, a működést és a hatékonyságot segítő szoftverek jellemzően igen borsos áron érhetők el a piacon. A Jedox esetében azonban az árazás egyenes arányban van a megteremtett értékkel, ami abból is látszik, hogy a cég ügyfelei ár-érték arányban reálisnak tartják a terméket.

Az üzleti intelligencia a költségvetés tervezés során hatalmas segítség lehet. Mivel ez egy kiemelkedően fontos terület, így célszerű a legjobb szoftvereket és eszközöket használni a tervek és elemzés elkészítésekor.

Ismerd meg a Jedox világát és dönts a fejlődés mellett!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?