BI rendszer: miért éri meg belevágni?

A BI rendszer bevezetésének a hátterében számos ok húzódhat, legtöbbször azonban azért döntenek az innováció mellett, hogy a begyűjtött adatokat alapul véve tudják optimalizálni a cégen belüli és a kifelé mutató folyamatokat. Az üzleti intelligencia segítségével jelentősen növeltheti a vállalat a hatékonyságát és üzleti előnyre tehet szert, nem mellesleg pedig elérhetővé teszi az adatokat, elemzésükkel pedig támogatja a döntéshozatalt. Mi az a BI rendszer és miért éri meg a vállalatoknak belevágni ebbe az innovációba?

Mi az a BI rendszer?


Az üzleti intelligencia (BI) rendszer olyan eszközök, technológiák és folyamatok átfogó és integrált készletét jelenti, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy nagy mennyiségű adatot gyűjtsenek, elemezzenek és értelmezzenek a stratégiai döntéshozatal támogatása és az üzleti célok elérése érdekében. Magában foglalja az adatok gyűjtését, tárolását és feldolgozását különböző forrásokból, például belső adatbázisokból, külső forrásokból és harmadik féltől származó adatszolgáltatókból.

A BI rendszer segítségével jelentések, irányítópultok és vizualizációk készíthetők, ezek segítenek abban, hogy az adatokból információ legyen. Olyan információk születnek, amiket a cég fel tud használni arra, hogy mélyebben megismerje a működési folyamatokat, a környezetet, a piacot, az ügyfelek viselkedését. A fejlett elemzési technikák, például az adatbányászat, az adatvizualizáció és a prediktív modellezés kihasználásával a BI-rendszerek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy adatvezérelt döntéseket hozzanak, optimalizálják a teljesítményt, azonosítsák a lehetőségeket és mérsékeljék a kockázatokat.

A BI-rendszereket széles körben használják a különböző iparágakban és a különféle üzleti szegmensekben, így például a pénzügy, a marketing, az értékesítés, az ellátási lánc menedzsment és a humán erőforrás területén. Kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a vállalat rugalmasan és proaktívan tudjon a jelenben létezni és a jövőbe tekinteni. Ezek a képességek elengedhetetlenek egy modern vállalat számára, amennyiben szeretne versenyképes lenni.

Míg régebben a BI rendszereket adatelemzők használták, és olyan emberek, akik mélyreható tudással rendelkeztek az informatika területén, addig ma már ezek a technológiák bárki számára elérhetők. A BI rendszerek, szoftverek felhasználóbarát felülettel rendelkeznek, intuitíven lehet bennük navigálni, így egyáltalán nem kizáró ok, ha valaki nem techguru.

A BI rendszer alkalmazási területei

Az üzleti intelligencia és egy erre építő rendszer számos területen alkalmazható. Használható a riportolás során, irányítópultok összeállításához, a KPI-ok meghatározásához. Kiválóan megállja a helyét, ha statisztákat kell készíteni, az üzleti eredményeket megvizsgálni, de bevethető folyamat modellezés, tervezés során is. Alkalmazható idősoros elemzésre, területi viselkedések vizsgálatára és adatvizualizációra is.

Miért éri meg a cégeknek a BI rendszer integrálása?

Rengeteg előnye származhat a szervezetnek abból, ha a BI rendszer bevezetése mellett dönt. Az egyik legnagyobb előny az adatvezérelt döntéshozata, aminek lényege, hogy az üzleti döntések az adatelemzések eredményeire támaszkodva születnek meg. A rendszernek köszönhetően a cégek rálátnak az üzleti folyamataikra és így lehetőség nyílik a gyenge pontok azonosítására is. Ezzel elérhető versenyképesség és a hatékonyság növelése. Utóbbit egyébként az is támogatja, hogy az üzleti intelligencia segítségével a piaci szereplőkről, a trendekről is képet kaphatunk.

A BI rendszerek segítenek abban, hogy a cégek kövessék és kezeljék a felmerülő kockázatokat. Ennek köszönhetően a rizikós helyzeteket könnyebb elkerülni. Lényeges, hogy ezek a megoldások a múltbéli adatok elemzésével lehetőséget kínálnak arra is, hogy előrejelzéseket tegyenek a jövőre vonatkozóan például a teljesítményről.

  Milyen megoldásokkal segít a BIXPERT?

A BIXPERT csúcstechnológiás BI megoldásokat kínál az ügyfelek számára. A profi eszközöknek és a szakértelemnek köszönhetően a partnerek képesek lesznek a legtöbbet kihozni az adataikból.

  • A MicroStrategy egy átfogó vállalati üzleti intelligencia megoldás, ami könnyen használható, skálázható és rendkívül biztonságos.
  • A Jedox az üzleti döntésekhez kínál alapot, olyan funkciókat foglal magába, mint a tervezés, az elemzés, a jelentéskészítés és a dashboardok.
  • A Visual Crossing egy intuitív és skálázható megoldás az üzleti szereplők számára, aminek segítségével az üzleti elemzések hatékonyságát növelő térképeket lehet létrehozni.
  • Az Exasol pedig egy memória alapú adatbázis, egy roppant hatékony RDBMS-platform.

Segítünk, hogy az adatok a cégért dolgozzanak! Kattints a weboldalunkra és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?