Warning: Attempt to read property "id" on null in /home/merakihu/bixpert.hu/html/plugins/system/tagz/tagz.php on line 175
Üzleti intelligencia: megjelent a Global Business Intelligence Strategic Report 2023

Üzleti intelligencia: megjelent a Global Business Intelligence Strategic Report 2023

Megjelent a Global Business Intelligence Strategic Report 2023, mely részletes bepillantást enged az ágazat helyzetébe globális viszonylatban. Blogposztunkban ízelítőt adunk abból, hogy mi minden olvasható a riportban!

Az üzleti intelligencia világa izgalmas és folyamatosan fejlődik. A vállalatoknak nem csupán az a kihívás, hogy kövessék az aktuális trendeket, hanem az is, hogy megértsék az azok mögött rejlő alapelveket és lehetőségeket. Nem csupán a korszerű üzletiintelligencia-eszközökről van itt szó; ez egy teljes gondolkodásmódváltást hoz a vállalati világba. A forrástól az adatelemző munkáján túl az adatvizualizációs, az ügyfélélményig, számos területet lefed.

A következőkben megvizsgáljuk az üzleti intelligencia alapjait és ízelítőt adunk a 2023-as stratégiai jelentés legfontosabb megállapításaiból.

Az üzleti intelligencia világa

Az üzleti intelligencia nem csupán adatok gyűjtésével és elemzésével foglalkozik. Ez egy szemléletmód, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy okosabban és következetesebben hozzanak döntéseket. Az üzleti intelligencia segítségével az adatokból értelmezhető információk lesznek, amelyek alapján a vállalatok gyorsabban reagálhatnak a piaci változásokra.

Az üzleti intelligencia kezdetben egyszerű adatgyűjtésről és riportolásról szólt, de az évek során folyamatos fejlődésen ment keresztül. A kezdeti táblázatok és diagramok helyét ma már korszerű analitikai eszközök vették át. Így nem csoda, hogy az üzleti intelligencia fejlődése kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalati stratégiák kialakításában és a versenyelőny megszerzésében.

Ízelítő az idei globális üzleti intelligencia stratégiai jelentés eredményeiből

A jelentés egyértelműen rámutat arra, hogy az üzleti intelligencia piaca rohamosan fejlődik. Míg 2022-ben a globális piacot 27,7 milliárd dollárra becsülték az előrejelzések szerint 2023-ra 50,3 milliárd dollárra fog nőni. Ez azt jelenti, hogy 7,7%-os CAGR várható.

Az elemzések az amerikai piac nagyságát 7,5 milliárd dollárra becsülték 2022-ben. Érdemes figyelmet szentelni Kínának is, ami óriási léptekkel előzheti be az Egyesült Államokat. A jelentés predikciói szerint Kínában 12,3%-os CAGR várható, így 2023-ra a piac mérete már 11,8 milliárd dollárra rúghat. Nem szabad szó nélkül elmenni Japán és Kanada mellett sem. Előbbi esetben 2022 és 2030 között 3,5%, utóbbi esetben pedig 6,8%-os bővülésre számítanak. Európán belül a növekedés visszafogottabb, Németországot érdemes kiemelni, ahol a növekedés 4,4% körül becsülhető.

A piaci jelentés igen szerteágazóan vizsgálja az üzleti intelligencia ágazat növekedését. Kiterjed például a Covid-19 hatásaira, a közelgő globális recesszióra és nem utolsó sorában azokra a vállalatokra is, akik lehetővé teszik, hogy a BI megoldások a cégek mindennapjainak részévé váljanak.

A teljes jelentés letölthető a Reserch and Markets oldaláról!

A Bixpert elhozza a BI előnyeit

A Bixpert segít abban, hogy a nyers adatokat megregulázzuk, munkára fogjuk és a cég növekedésének szolgálatába állítsunk. Több mint 20 éve támogatjuk a vállalatokat adataik használatában, lehetővé téve számukra, hogy gyorsabb és okosabb üzleti döntéseket hozzanak, és versenyképesebbek legyenek.

Cégünknél tökéletes összhangot alkotnak a legfontosabb összetevők: a magas szintű szoftverismeret, az IT-háttértudás és az üzleti gyakorlat. Ezek segítik és támogatják a munkánkat, hogy ügyfeleink számára a maximumot tudjuk nyújtani. Cégünk rugalmas megközelítést alkalmaz a problémamegoldásban, és minden munkafázisban az adatokon alapuló üzleti döntéshozatal támogatására összpontosít.

Szolgáltatásaink között megtalálható a tanácsadás, a képzés és a támogatás. Legfőbb célunk, hogy ügyfeleinkkel szorosan együttműködve maximális hatékonysággal alkothassuk meg a legjobb rendszert, amely teljes mértékben lefedi az igényeiket.

A termékek terén a Bixpert a következőket kínálja:

  • MicroStrategy: Óriási teljesítményt, elképesztő skálázhatóságot, magas szintű biztonságot, profi automatizációkat és könnyen kezelhetőséget kínál, beleértve a mobilelemzéseket is. Tudja meg többet a MicroStrategy-ről korábbi blogposztunkból!
  • Jedox: Tervezést, elemzést és jelentéskészítést egyesít egy integrált platformon, egy vállalati szintű megoldásban. Excel helyett Jedox? Igen! Olvasd el korábbi blogposztunkat!
  • Visual Crossing: Egyszerű, mégis kifinomult térképeket kínál.
  • Exasol: Az Exasol memória alapú adatbázisa a leggyorsabb és legskálázhatóbb analitikai RDBMS platform a piacon.

A Bixpertnél elkötelezettek vagyunk, hogy segítsük ügyfeleinket abban, hogy a legtöbbet hozzák ki az adataikból. Lépj velünk kapcsolatba ma, és fedezze fel, hogyan segíthetünk a növekedésben!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2022 Bixpert. All Rights Reserved.

KAPCSOLAT

Szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról és termékeinkről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére a BI-t érintő kérdéseiben!

Mi iránt érdeklődik?